Seeky

Čo je systém Windows 365 a možnosti nasadenia

Dátum vydania

23. 9. 2021

Zaujíma vás opísaná téma?

kontaktujte nás
Čo je systém Windows 365 a možnosti nasadenia

Spoločnosť Microsoft nedávno spustila novú cloudovú službu s názvom Windows 365.

Systém Windows 365 je k dispozícii od 2. 8. 2021 a môže ju využívať ktorákoľvek spoločnosť v Českej republike.

Doteraz, ak spoločnosť uvažovala o virtualizácii svojich počítačov, potrebovala celú infraštruktúru a predovšetkým musela všetko nastaviť. To stojí čas, peniaze a predovšetkým znalosť potrebných technológií.
So systémom Windows 365 stačí firme kreditná karta a v priebehu niekoľkých minút má k dispozícii plnohodnotnú pracovnú stanicu so systémom Windows, s ktorou môže pracovať odkiaľkoľvek.

Výhodou je flexibilita – rýchle vytvorenie stanice Windows 365, ktorá je prístupná odkiaľkoľvek, a možnosť definovať výkon podľa potreby. Samozrejme, s dôrazom na bezpečnosť –
V edícii Enterprise možno prístup kontrolovať pomocou politík podmieneného prístupu Azure AD vrátane MFA. Nevýhodou môže byť potreba pripojenia na internet. So systémom Windows 365 nemôžete pracovať offline.

Zariadenie, z ktorého sa môžete pripojiť k systému Windows 365, môže byť mobilný telefón pripojený k monitoru, klávesnici a myši – napríklad telefón Samsung s technológiou Dex.

Úspora nákladov je jednou z výhod VDI vo všeobecnosti. Samozrejme, to platí aj pre systém Windows 365. Spoločnosť nemusí kupovať výkonný HW, ktorý časom zastará. Okrem toho nie všetci používatelia zvyčajne potrebujú na svoju prácu výkonný HW. So systémom Windows 365 môžete mať k dispozícii výkonný počítač, keď ho naozaj potrebujete – napríklad na jednorazový projekt. Okrem toho môže na takejto pracovnej ploche pracovať aj niekto na druhej strane planéty.

Systém Windows 365 je licencovaný samostatne. Licencia zahŕňa iba virtuálny počítač so systémom Windows. Samozrejme, je možné kombinovať licencie Windows 365 a Microsoft 365
a využívať výkon celého ekosystému Microsoft 365.

Disková kapacita je nezávislá od služby OneDrive a je k dispozícii pre používateľské údaje alebo nainštalované aplikácie. Samozrejme, údaje používateľa môžu byť synchronizované so službou OneDrive a potom dostupné aj mimo systému Windows 365.

Spoločnosť, ktorá využíva túto novú cloudovú službu, môže využiť možnosť pracovať so svojimi zamestnancami odkiaľkoľvek, napr. v prípade karantény/odstávky sa zamestnanci môžu pripojiť odkiaľkoľvek.

Roman Přikryl, systémový architekt, System4u a.s.

Ďalšie články

Digitálnymi technológiami žijeme. A preto o nich aj píšeme.

Najnovšie články
Ďalšie články
1/10

Alebo nás kontaktujte priamo

Alena Valečková

Alena Valečková

koordinátor kancelárie

Kontaktujte nás

Vyplňte náš formulár, ozveme sa vám do niekoľkých dní s návrhom nezáväznej konzultácie.

Kontaktujte System4u